Інтерфейс змінено на Українську. Змінити на російську мову?

Фільтр

Цена

Компресори та пневмосистеми

Автомобільні компресори та пневмосистеми для авто

  • grid
  • list


Видео о Компресори та пневмосистеми



Компресор автомобільний: що це і для чого потрібен?

Автомобільний компресор – це спеціальний пристрій, який використовується для накачування шин методом збору, стиснення і подання повітря. Цей пристрій незамінний в арсеналі будь-якого водія, а власникам позашляховиків він просто необхідний. Адже у важких умовах офф-роуду він може по-справжньому виручити.

Для повнопривідних автомобілів підходять найпродуктивніші моделі, що зможуть забезпечити максимально швидке накачування при мінімальному втручанні з боку водія. Спробуємо розібратися, який компресор вважається оптимальним для використання на бездоріжжі.

Види автокомпресорів

Сучасний авторинок пропонує великий вибір компресорів. Раніше активно використовувалися ручні та ножні пристрої, але вони абсолютно не підходять для повнопривідних автомобілів, так як мають дуже маленьку продуктивність, і вимагають прикладання значної фізичної сили.

Компресори для позашляховиків бувають таких типів:

  1. Поршневий.
  2. Мембранний.

Розглянемо детальніше кожен з видів, та визначимо головні плюси.

Особливості мембранних компресорів

Мембранний (вібраційний) компресор – пристрій, який нагнітає повітря за рахунок гумового полотна, яке здійснює зворотно-поступальні рухи. Це застарілий спосіб, який вже практично знято з виробництва. І тим не менше, мембранні автокомпресори мають свої переваги:

• Відсутність деталей, що труться.

• Тривалий період роботи.

Не обійшлося і без мінусів:

• Порівняно мала продуктивність.

• Мембрана швидко замерзає в умовах низьких температур.

Особливості поршневих автокомпресорів

Сучаснішим видом вважаються поршневі компресори. Нагнітання повітря в поршневому компресорі відбувається за рахунок поршня, що здійснює зворотно-поступальні рухи.

Плюси:

• Сучасність конструкції.

• Тривалий період роботи.

• Висока продуктивність.

Мінуси:

• Сильний нагрів через тертя поршня об стінки циліндра.

• Відсутня система фільтрації повітря.

Також, у цьому виді є підгрупа роторно-поршневих механізмів, які здатні подавати більшу кількість повітря. Але такі пристрої вирізняються низьким тиском.

Як вибрати автомобільний компресор?

Розібравшись з видами компресорів, варто дізнатися основні правила, завдяки яким можна придбати найоптимальніший пристрій.

На що слід звернути увагу:

  1. Продуктивність – вказує на можливу швидкість накачування колеса. Одна із найважливіших характеристик автокомпресора. Чим більший радіус колеса вашого автомобіля, тим більша продуктивність механізму повинна бути.
  2. Тиск. Власникам позашляховика, варто звертати увагу на моделі, які здатні добре нагнітати тиск повітря в шинах.
  3. Тип підключення. Деякі пристрої можуть підключатися безпосередньо до гнізда прикурювача, але потужні моделі, які підходять для позашляховика, найчастіше оснащені спеціальними клемами, що захищають автомобіль від перевантаження бортової мережі.
  4. Наявність манометра. Краще, коли компресор оснащений цим пристроєм, адже тоді ви зможете контролювати тиск в шині та піднімати його до потрібного рівня.

Серед інших функцій, корисним буде наявність «авто-стоп», який зупиняє накачування, коли тиск досягне заданого значення: це дуже зручно.

Де купити автокомпресор?

Автокомпресор для позашляховика – дуже важливе пристосування, яке потребує кожен власник автомобіля. Пристрій допоможе вам підняти тиск в шинах до потрібного рівня максимально швидко і без зайвих зусиль.

Вибираючи компресор для позашляховика, слід враховувати безліч параметрів - в тому числі, продуктивність і максимальний тиск. В інтернет-магазині Бездор4х4 – широкий вибір компресорів, які можна придбати за доступною ціною.


Scroll

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатись більше.