Інтерфейс змінено на Українську. Змінити на російську мову?

Фільтр

Матеріал розширювачів колісних арок
Ширина розширювачів колісних арок
Виробник розширювачів колісних арок
Цена

Розширювачі колісних арок

Що таке розширювачі колісних арок

Розширювачі арок або фендери - це пристосування, яке встановлюється на автомобілі зі збільшеними колесами. Саме воно є необхідністю для таких авто, адже захищає кузов від бруду та механічних пошкоджень.

Коли на позашляховик встановлюються більші колеса, то вони виглядають випуклими, а це означає, що автомобіль не має захисту і все каміння летить на автомобіль. Справа погіршується коли фендери відсутні на позашляховиках, які часто потрапляють у екстремальні умови. Шматки болота налипають на скло та інші частини транспорту, які відмити дуже складно. Аби не страждати самому та не знущатися над своїм авто краще встановити розширювачі арок.

Які розширювачі арок обрати для позашляховика

Фендери поділяються на три види:

  • Гумові;
  • Пластикові; 
  • Виготовлені зі скловолокна.

Скловолокно вважається ненадійним матеріалом для бездоріжжя. Незважаючи на вигідну вартість, купувати такі розширювачі не рекомендується, адже вони можуть зламатися від звичайного удару. 

Гумові фендери є одними із найпопулярніших. Ціна відповідає якості. Усі розширювачі є однаковими і відрізняються лише шириною. Це означає, що вони відповідають усім моделям автомобілів.

Пластикові розширювачі арок відрізняються найкращою якістю. Сьогодні їх вважають лідерами на ринку. Вартість цього пристосування є суттєво вищою. Пластикові вироби можна поділити на ABS пластик та полімер-пластик Dura-Flex, який є запатентованим матеріалом австралійської компанії Bushwacker. Стійкі до будь-яких погодних умов та механічних ударів.

Як встановити розширювачі арок

Гумові фендери пасують всім автомобілям, а отже, кожен автовласник самостійно підрізатиме фендер під потрібний розмір. Різати потрібно по довжині, після чого просверлити отвори для кріплення.

Пластикові розширювачі продаються індивідуально для кожної моделі позашляховика, тому встановити їх дуже легко. У комплектацію входять всі необхідні кріплення. 

Як зробити розширювачі арок власноруч

Фендери в домашніх умовах виготовляють із: пінопласту, скульптурного пластиліну та монтажної піни. Цей варіант підійде автовласникам, які не бояться труднощів, брудної роботи та люблять робити все своїми руками. Проте, краще довіритися перевіреним виробниками, які гарантують надійність та якість своїх виробів. 

У виборі розширювачів арок допоможуть наші фахові менеджери.


Scroll

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатись більше.