Інтерфейс змінено на Українську. Змінити на російську мову?
Такелаж

Такелаж

  • grid
  • list


Такелаж для позашляховика

Такелаж – комплекс допоміжних елементів, які забезпечують повноцінне функціонування механізму. Усі ці елементи відрізняються за форматом, а також функціональністю, проте кожен із них є невід’ємною частиною роботи цілого тягового обладнання. З допомогою такелажу ви зможете забезпечити собі безпечну та ефективну роботу лебідки, нема значення якого типу ваша лебідка: електрична, ручна, гідравлічна чи механічна.

Види допоміжного обладнання для авто

Говорячи про такелаж для лебідки, то тут найбільш рухливі елементи конструкції досить швидко піддаються зносу, а причина цьому постійні навантаження. Частіше за все, це стосується елементів, що забезпечують підйом та переміщення вантажу.

Давайте детальніше розглянемо кожен вид такелажного устаткування.

Блоки

Блоки – тяговий елемент, який використовується в конструкції лебідки і може оснащуватися спеціальним гаком. Такого роду пристрій, кріпиться до вільного кінця тросу та може в кілька разів збільшити тягову здатність механізму. Матеріал з якого зазвичай виготовляють блоки – нержавіюча сталь, а це у свою чергу забезпечує довговічність пристрою.

Клюзи, роликові напрямні

Клюзи застосовуються на лебідках  з синтетичним тросом. Допомагають керувати переміщенням тросу та роблять його зносостійким. Другий варіант підійде для використання із сталевим тросом. Завдання роликових напрямних полягає у мінімізації тертя тросу, а також корекції його переміщення.

Стропи

Зазвичай ці елементи такелажу використовуються при буксируванні транспортного засобу. Діляться вони на типи, що відрізняються за своїми навантаженням. Стропи бувають:

- Статичні;

- Буксирувальні;

- Корозахисні;

- Динамічні, або, як їх ще називають, ривкові.

Перший тип частіше за все використовується при буксируванні транспортного засобу, також підійдуть для витягування позашляховика, який потрапив у «пастку» бездоріжжя. Залізною перевагою пристосування є його здатність зберігати свою первинну довжину не зважаючи в який умовах воно використовувалося. Функція корозахисної стропи проста – надійно захищати дерево, за який закріплено трос лебідки. Надзвичайно важливий аксесуар для любителів офф-роуд покатушок. Останній вид може витримувати до 8 тонн навантаження. А головне призначення стропи полягає у прийомі на себе удару під час ривка. Це у свою чергу допоможе уникнути пошкоджень автомобіля

Троси

Троси для лебідки бувають:

- Динамічні;

- Синтетичні;

- Металеві.

Перший варіант тросу має здатність розтягуватися, після чого повертатися в своє первинне положення. З допомогою динамічного тросу можна витягнути навіть найважчий позашляховик, під час розтягування трос накопичує кінетичну енергію машини, яка витягується. Тим не менше, одними із найміцніших та найбезпечніших у своєму сегменті є синтетичні троси. Що стосується металевого тросу, то він звичайно надійний, з довгим терміном експлуатації, проте вони дещо небезпечні у використанні.

Де купувати такелаж?

Наш інтернет-магазин пропонує оснастити свій позашляховик якісним такелажем. У нас ви знайдете: стропи, такелажні набори, троси, блоки, гаки, шакли, якорі для лебідки та багато іншого корисного офф-роуд обладнання за доступною ціною. Доставку здійснюємо по всій території України.


Scroll

Цей сайт використовує cookies. Ви можете змінити налаштування cookies в своєму браузері. Дізнатись більше.